Milujeme aj bojovníkov Islamského štátu...

pridal: Dubec Peter | | zobrazení: 779

Mt 5,44-45: Ale ja vám hovorím: Milujte svojich nepriateľov, [dobrorečte tým, ktorí vás preklínajú, čiňte dobre tým, ktorí vás nenávidia], a modlite sa za tých, ktorí vás prenasledujú [a vám sa protivia]; aby ste boli synmi svojho Otca, ktorý je v nebesiach; veď On dáva vychádzať slnku na zlých aj na dobrých a zosiela dážď na spravodlivých aj na nespravodlivých.

Čo je láska? Túžba dať druhému najlepšie. A čo je tým najlepším? Určite spása. Dobrá Večnosť. Preto sa modlíme aj za zlých, aby boli zachránení. Aby poznali Pravdu – Ježiša. A táto Pravda ich vyslobodí.

A tu na svete nemáme chcieť to najlepšie? Ale máme! Ako však môžu zabijaci zažiť dobro? Len tak, že sa obrátia. Že ich Ježiš nasmeruje k správnemu životu. Lebo bojovníci sa iba trápia. Žijú v strachu pred nepriateľmi. V strachu pred vlastnými veliteľmi. V strachu pred zákonmi svojho pomýleného náboženstva… Modlime sa, aby boli vyslobodení Božou láskou pre lásku.

Myslime však aj na to, že „Boh miloval svet.“ Niekedy je potrebné bojovať proti Islamskému štátu, aby boli zachránení ľudia, ktorých IS mučí a zabíja.

Tento zápas však nesmie byť založený na nenávisti a zlobe. Popri streľbe sa treba modliť, aby im Ježiš dal pokánie na spásu. Možno v poslednej chvíli života… Ale radšej skôr. Veď apoštol Pavel tiež najprv fanaticky zabíjal kresťanov a Boh povolal Ananiáša:.

Skutky 9,13-17: Ananiáš odpovedal: Pane, od mnohých som počul o tom mužovi, koľko zlého narobil Tvojim svätým v Jeruzaleme; ...Riekol mu Pán: Len choď, lebo on mi je vyvolenou nádobou, aby niesol moje meno pred pohanov… Lebo ja mu ukážem, koľko musí trpieť pre moje meno. Odišiel teda Ananiáš a vojdúc do toho domu, položil ruky na neho a povedal mu: Brat Saul, Pán Ježiš, ktorý sa ti ukázal na ceste, po ktorej si prišiel, poslal ma, aby si zase videl a bol naplnený Duchom Svätým.

Nás dobrý Boh povoláva tiež. Možno nemusíme ísť do Sýrie, ale určite sa máme modliť, lebo to pomôže mnohým.

 

Zo štvrťročníka MoSt