Kresťanský portál v novom šate. Pripravte sa na prekvapenia!

pridal: Gabriel Gajdoš | | zobrazení: 1798

Milí priatelia,

s radosťou vám môžem predstaviť nový portál cirkevonline.sk Web bol kompletne prebudoval a teraz beží na vkonnejšom systéme.Laravel Celý rok som sa učil programovať, sedle som po večeroch nad obrazovkov, a programovaniu tento portál, aby bol bezpečnejší, lepší a krajší. Všetko to z lásky k Pánovi. Pri programovaní som často premýšľaľ o čom bude tento nový video-web. Lámali sa vo mne staré zažité predstavy a Pán Boh ma viedol k niečomu väčšiemu. Výsledok práce môžete posúdiť sami. Video web je nový v týchto oblastiach.

1) Je o kresťanských osobnostiach. Je to najväčšia zmena a novinka zároveň. Po modlitbách a premýšľaní som pridal kresťanské osobnosti z rôznych cirkvi. Chceme sa otvoriť každému, v kom pôsobí Svätý Duch. Predtým tu prevládali kázne zväčša protestantského prostredia, teraz je to inak. Myslím že je to viac obohacujúce a lepšie.

2) Web je naprogramovaný na mieru, v ručne písanom kóde. Mohol som voliť ľahší spôsob, postaviť to na krabicovom riešení CMS (Wordpress, Joomla alebo Drupal). Ale rozhodol som sa ináč, zvolil si poctivejšiu cestu. Kúpil som kurz programovania a po večeroch sa učil programovať. Nad projektom som strávil stovky hodím. Miestami som pochyboval aký to má zmysel, veď kresťanov na Slovensku je tak málo, ktorí chcú poznať viac. Doteraz ma zo sedenia nad projektom bolí zadnica. S prácou som zatiaľ som len začiatku, ale za snahou je niečo vidieť. Video portál je v beta verzií a budem rád za vaše pripomienky.

3) Pokiaľ som si nepripravoval kázeň alebo nebol na pastoračných rozhovoroch, modlil som s aby mi Pán Boh poslal dobrovoľníkoch. Mnohé video príspevky čakajú na prepísanie do textu, videa obsahujú cenné myšlienky, ktoré majú silu zmeniť životy ľudí. Ak viete hoci len trochu písať, zapojte sa do dobrovoľníckej práce. Kontakt nájdete dole.

4) Zaiplementoval som počúvanie radia Lumen. Tesne pred dokončení programovacích prác, sa Pán Boh postaral o zmenu. Z rádia Logos oznámili že končia vysielanie, práve v den ked som implementoval ich visielanie na web. Bolo mi ľúto že končia, lebo púšťali hudbu pre stretnú a staršiu generáciu. Článok o tom si môžete prečítať tu. Ale stal sa malý zázrak. V tom istom dni som dostal možnosť streamovať rádio Lumen. Ako bonus si môžete vybrať nie jednu ale dve vysielania. Prekvapilo ma ako sa Pán stará o svoje dielo. Všetkým fanúšikom tohto portálu prajem pekné leto a Božiu ochranu na cestách.

Gabriel Gajdoš všetky videa

Doporúčené
8:53
10
Gabriel Gajdoš / Sila bratstva
Sila bratstva
Gabriel Gajdoš