Ako byť konštitutívne synodálnou cirkvou? Prihláste sa na online kurz

Streda 00.00 hod.
Miesto konania: Bratislava,
Dňa: 20. 03. 2024, o 00.00 - 02.00 hod.

Ako byť konštitutívne synodálnou cirkvou? Prihláste sa na tretí medzikontinentálny online kurz s názvom Na ceste ku konštitutívne synodálnej cirkvi. Prihlásení účastníci dostanú v marci 2024 prístup k videám v španielčine, angličtine, portugalčine, francúzštine, taliančine, poľštine a v nemčine.

Kurz organizujú latinskoamerickí členovia Teologickej komisie Generálneho sekretariátu synody a Iberoamerickej teologickej skupiny pod záštitou Rady biskupov Latinskej Ameriky (CELAM) a Latinskoamerickej konfederácie rehoľníkov (CLAR).

Vďaka ich iniciatíve vznikla celosvetová sieť spolupráce na podporu synodality s podporou Rady európskych biskupských konferencií (CCEE), Federácie ázijských biskupských konferencií (FABC), Medzinárodnej únie generálnych predstavených (UISG), Únie generálnych predstavených (USG) spolu s ďalšími cirkevnými organizáciami a niektorými prestížnymi katolíckymi univerzitami.

Program využíva digitálnu platformu, ktorú vytvorilo a spravuje oddelenie Formación Continua Fakulty teológie a pastorácie Boston College.

Videá, ktoré nahrali medzinárodne uznávaní akademici, používajú okrem iných inštitúcií aj malé komunity, farnosti, semináre a teologické školy. Na online kurzoch sa zúčastnilo takmer 100 000 ľudí zo všetkých kontinentov, najmä pastoračných pracovníkov, rehoľníkov a rehoľníčok, laikov, diakonov, presbyterov, biskupov.

„Ak chcete mať bezplatný prístup ku všetkým videám, musíte sa zaregistrovať na adrese: https://formaciononline.bc.edu,“ avizujú.

Úvodné prednášky budú mať kard. Jean-Calude Hollerich SJ, Timothy Radcliffe OP, Piero Coda a Artuso Sosa SJ. Program má slúžiť širokej verejnosti a mnohým ďalším ľuďom a prednášky sa môžu použiť ako súčasť synodálneho vzdelávania.

Online kurzy sú bezplatné a budú sa skladať z troch častí: 1) robiť rozhodnutia spoločne: modely 2) charizmy a služby 3) štruktúry pre synodálnu Cirkev. Pre bezplatný prístup ku všetkým videám, je potrebné sa zaregistrovať na adrese: https://formaciononline.bc.edu.

Synoda o synodalite (2021 – 2024) predstavuje novú etapu v živote Cirkvi.

Slávenie prvého zasadnutia XVI. riadneho všeobecného zhromaždenia synody biskupov, ktoré sa konalo v Ríme v októbri 2023, bolo časom na vypočutie hlasov miestnych cirkví zo všetkých kontinentov a na určenie pastoračných priorít, ktoré treba preskúmať vzhľadom na druhé zasadnutie zhromaždenia v októbri 2024. Táto nová fáza si bude vyžadovať proces rozlišovania a formácie.

Bratislava 9.

januára (TK KBS)

Akciu zverejnil: TKKBS

Zrušiť x
Prihlásiť sa na akciu