Rádio LUMEN pozýva poslucháčov 4. mája na rozhlasovú púť do Krakova

Sobota 02.00 hod.
Miesto konania: Banská Bystrica,
Dňa: 04. 05. 2024, o 02.00 - 04.00 hod.

Slovenské katolícke rádio Rádio LUMEN pozýva svojich poslucháčov 4. mája na rozhlasovú púť do Sanktuária Božieho milosrdenstva v Krakove – Lagiewnikoch. Témou tohtoročnej púte, ktorá organizuje už od roku 2005, je Ježišova cesta do Emáuz v roku modlitby v príprave na Jubileum 2025.

Hlavným celebrantom a kazateľom bude spišský biskup Mons.

František Trstenský. Hudobným hosťom bude hudobná skupina Čučoriedky z Rabče. V programe púte sa okrem modlitby posvätného ruženca a svätej omše s eucharistickou adoráciou nachádza aj prednáška sestry Clarety Fečovej z Kongregácie sestier Matky Božieho milosrdenstva na tému Moje Emauzy – blízkosť, ktorá lieči a otvára oči na nebo.

„Srdečne vás všetkých, v tomto roku modlitby, pozývam na púť do Sanktuária Božieho milosrdenstva v Krakove.

Nech je to pre nás deň modlitby, deň duchovnej prípravy, deň prosieb k Nebeskému otcovi o požehnanie pre nás, našich blízkych, pre Cirkev a celý národ. Teším sa na stretnutie s vami v Krakove,“ uviedol biskup Trstenský.

Vo vysielaní bude Rádio LUMEN pútnikov modlitbou sprevádzať od druhej hodiny ráno. Ráno od 6:00 sa pútnikom prihovorí prostredníctvom špeciálneho Ranného spojenia priamo zo Sanktuária Božieho milosrdenstva.

Rovnako naživo odvysiela aj celý program púte.

Rozhlasová stanica neorganizuje do Krakova pútnické zájazdy. A tak majú záujemcovia o putovanie do Krakova dve možnosti – ísť vlastnou dopravou alebo pútnickým autobusom, ktorý organizujú mnohé farnosti či spoločenstvá. Informácie o trasách autobusov spolu s kontaktami na zodpovedné osoby sa nachádzajú na webe lumen.sk.

Rádio LUMEN pozýva všetkých, ktorí organizujú pútnický zájazd a chcú naplniť jeho kapacitu, aby napísali informácie o trase, odchode a kontaktné údaje emailom na krakov@lumen.sk.

Následne tieto informácie zverejní na svojom webe.

Program vo vysielaní Rádia Lumen: 02:00 – Spolu sa modlíme na ceste do Sanktuária 04:00 – Modlitba posvätného ruženca 06:00 – Ranné spojenie z Krakova a sprevádzanie pútnikov

Program v areáli Sanktuária Božieho milosrdenstva v Krakove (v priamom prenose Rádia LUMEN): 09:00 – Slávnostné otvorenie púte 09:45 – Modlitba posvätného ruženca 10:30 – Svätá omša s eucharistickou adoráciou 12:30 – Obedná prestávka 13:00 – Hudobné vystúpenie Čučoriedky z Rabče 13:45 – Z Kuchyne Rádia Lumen 14:10 – Prednáška sr.

Clarety – Moje Emauzy – blízkosť, ktorá lieči a otvára oči na nebo 14:50 – Príprava na Hodinu Milosrdenstva 15:00 – Hodina Milosrdenstva a modlitba Korunky Božieho Milosrdenstva 15:30 – Poďakovanie, požehnanie devocionálií a záver púte

Prvá rozhlasová púť Rádia LUMEN do Sanktuária Božieho milosrdenstva v Krakove sa uskutočnila 30.

apríla 2005. Jej témou bola: „Eucharistia – dar Božieho milosrdenstva“. Slovenské katolícke rádio chce umožniť veriacim aj v roku 2024 načerpať silu z veľkého spoločenstva a súčasne načerpať hlboký duchovný pokoj.

Zdroj: Rádio LUMEN Jozef Pikula

Banská Bystrica 4. apríla (TK KBS)

Akciu zverejnil: TKKBS

Zrušiť x
Prihlásiť sa na akciu