Tradičnou Bielonedeľnou púťou otvoria jubilejnú 30. sezónu na Katarínke

Utorok 10.15 hod.
Miesto konania: Bratislava,
Dňa: 30. 04. 2024, o 10.15 - 12.15 hod.

Tradičnou Bielonedeľnou púťou otvoria jubilejnú 30. sezónu na Katarínke. Dobrovoľníci z Katarínky s priaznivcami sa stretnú v nedeľu 7. apríla o 10:15 na železničnej zastávke Buková, kde sa dá dostať vlakom z Trnavy. Z Bukovej budú potom pútnici putovať ku kostolu svätej Kataríny Alexandrijskej, kde je na 14:15 naplánovaná svätá omša.

Pútnikov bude počas cesty sprevádzať sedem zamyslení.

Tieto budú venované práve svätému Františkovi. „Budeme uvažovať nad jeho životom a jednoduchosťou. Zamyslenia budú rozmiestnené po celej trase, a tak môžu myseľ pútnika príjemne osviežiť. Púť je vhodná aj pre rodiny s deťmi,“ avizuje Občianske združenie Katarínka. Po príchode na Katarínku bude nasledovať svätá omša.

Popoludňajší program spríjemní sprevádzanie návštevníkov po objekte vyškolenými sprievodcami. Taktiež bude priestor pre občerstvenie a možnosť podporiť Katarínku za dobrovoľný príspevok kúpou suveníru.

Občianske združenie Katarínka je dobrovoľnícke združenie mladých ľudí, snažiace sa spolu so Združením kresťanských spoločenstiev mládeže už od roku 1994 o záchranu ruín kostola a kláštora svätej Kataríny Alexandrijskej pri Dechticiach.

Počas 29 rokov dobrovoľníckych prác sa viac ako 2000 dobrovoľníkom podarilo komplexne zakonzervovať všetky múry kostola, obnoviť zničenú kostolnú vežu a vytvoriť v nej expozíciu a rozhľadňu či objaviť 2 krypty, 8 kaplniek a množstvo ďalších zaniknutých budov areálu. Taktiež boli odhalené najstaršie dejiny tohto miesta, ktoré siahajú do obdobia existencie gotickej kaplnky a cintorína z 15.

storočia, ktoré sa v roku 1618 zmenilo na rozsiahly františkánsky kláštor a významné pútnické miesto.

Bratislava 2. apríla (TK KBS)

Akciu zverejnil: TKKBS

Zrušiť x
Prihlásiť sa na akciu