Pápežské univerzity v Ríme spúšťajú nový online kurz integrálnej ekológie

Nedeľa 13.30 hod.
Miesto konania: Celé Slovensko,
Dňa: 31. 03. 2024, o 13.30 - 15.30 hod.

?Pápežské univerzity v Ríme sa spojili, aby spoločne otvorili nový online kurz integrálnej ekológie. Ide o kľúčovú koncepciu pápeža Františka, ktorá zdôrazňuje vzájomnú prepojenosť environmentálnych, ekonomických, politických, sociálnych a etických otázok. Štúdium bude prebiehať od januára do júna 2024 a vyučovať ho bude medzinárodná skupina významných akademikov, lídrov a aktivistov.

Pápežské univerzity v tlačovej správe uviedli, že tento kurz je odpoveďou na „bezprecedentnú výzvu, ktorej čelí planéta.“ „V roku 2015,“ píšu, „nám pápež František dal Laudato si', svoju prelomovú encykliku, v ktorej vyzval všetkých ľudí dobrej vôle, aby podnikli kroky proti zmene klímy. Ako však pápež František priznáva vo svojej novšej exhortácii Laudate Deum, uvádzajú, „naše reakcie boli nedostatočné“ a „svet, v ktorom žijeme, sa rúca a možno sa blíži k bodu zvratu.“

Podrobnosti o kurze

Spoločné štúdium bolo prvýkrát zavedené v roku 2016, ale teraz sa po prvýkrát ponúka v angličtine. Kurz bude pozostávať zo šiestich modulov po 90 minút, ktoré sa budú konať od januára do júna 2024 každý tretí štvrtok v mesiaci od 13:30 do 15:00 rímskeho času.

V marci sa uskutoční aj workshop a v máji medzinárodná online konferencia o Laudate Deum. Kurz sa oficiálne začne 25. januára, ale prijímanie účastníkov bude otvorené do 31. marca 2024. Viac informácií vrátane odkazu na prihlášku do kurzu je možné nájsť TU.

Joseph Tulloch – Vatican News

Rím 18.

januára (VaticanNews)?

Akciu zverejnil: TKKBS

Zrušiť x
Prihlásiť sa na akciu