Do výzvy pápeža sa zapojili priblížením významu vatikánskeho koncilu

Sobota 18.00 hod.
Miesto konania: Kežmarok,
Dňa: 20. 09. 2025, o 18.00 - 20.00 hod.

Svätý Otec František ohlásil, že rok 2025 bude v Katolíckej cirkvi jubilejným rokom. Zároveň vyzval všetkých veriacich, aby sa dva roky, ktoré predchádzajú tomuto jubileu, zamerali na dve konkrétne témy. Rok 2023 má byť Rokom koncilu a rok 2024 Rokom modlitby.

Z toho dôvodu v Kežmarku sa tamojšie farské spoločenstvo rozhodlo zapojiť do výzvy Svätého Otca Františka.

Kežmarskí kňazi pripravili sériu stretnutí, na ktorých sa veriaci dozvedia o význame 2. vatikánskeho koncilu a obsahu hlavných koncilových dokumentov.

„Svätý Otec František nás povzbudzuje k novému prehĺbeniu základných tém štyroch konštitúcií, ktoré tvoria jadro koncilu. Robíme to aj z toho dôvodu, že v súčasnosti sa šíria rôzne neúplné alebo až prekrútené interpretácie týchto dokumentov.

Potrebujeme poznať a žiť zdravú náuku Cirkvi,“ pripomenul kežmarský farár a dekan František Trstenský.

Prvým hosťom bude Juraj Vittek, kňaz Bratislavskej arcidiecézy. Stretnutie s ním sa uskutoční vo štvrtok 21. septembra. Začne sa svätou omšou o 18:00 v Bazilike Svätého kríža a po jej skončení bude pokračovať prednáškou na tému „Význam 2.

vatikánskeho koncilu pre Cirkev.“ Každý účastník stretnutia dostane darček -  obálku, v ktorej nájde základné informácie, čo je to jubilejný rok, ako sa slávil v Biblii a ako sa slávi v Cirkvi a  plagátik  s dátumami stretnutí.

Kežmarok 20. septembra (TK KBS)

Akciu zverejnil: TKKBS

Zrušiť x
Prihlásiť sa na akciu