Podporme projekt v Ugande Chlieb pre najchudobnejších z chudobných

Utorok 00.00 hod.
Miesto konania: Banka,
Dňa: 20. 07. 7728, o 00.00 - 02.00 hod.

Chlieb pre najchudobnejších z chudobných. To je názov projektu, ktorý založila v Ugande zasvätená laická misionárka lásky Matky Terezy zo Slovenska Margita Kačányiová. Spustila ho so súhlasom miestneho diecézneho biskupa Ochana Odokiho. Podporiť ho môžu aj Slováci. 

„S túžbou v srdci som cítila, že musím niečo urobiť pre týchto najchudobnejších z chudobných,“ hovorí Margita, ktorá už vyše 20 rokov pôsobí ako misionárka na rôznych miestach Afriky.

Momentálne sa nachádza na severe Ugandy pri Níle. V tejto časti Ugandy je veľa chudoby, ktorá je spôsobená najmä veľkou populáciou HIV pozitívnych ľudí a množstvom utečencov zo Sudánu, ktorí utekajú pred vojnou.

Sestra Margita založila malý projekt na veľmi malom pozemku, lebo nemajú financie na kúpu väčšieho pozemku.

Túžia postaviť pre tieto malé siroty domov. Aby im mohla poskytnúť bývanie a mohli spokojne chodiť do školy a vyrásť v dobrých ľudí. Tiež týmto deťom potrebujú platiť školské poplatky, zabezpečiť školský materiál.

Potrebujú financie na kúpu každodenného jedla (ako napríklad fazuľa, kukurica, ryža, olej na varenie, cukor, mydlo, soľ, čaj či lieky) pre siroty, chorých a starých, ktorí sú v dedinách, ale aj v nemocnici a nemajú nikoho, kto by im vedel pomôcť.

Na toto všetko sú potrebné financie.

„Obraciam sa s veľkou prosbou na všetkých ľudí dobrej vôle a dobrého srdca o pomoc pre všetkých týchto núdznych. Máme neustále veľmi ťažkú situáciu z nedostkatku financií. Pokryť všetky tieto potreby chudobných. Žijeme len z Božej prozreteľnosti. Často máme veľmi málo jedla.

Prosím vás veľmi, dobrí ľudia, o pomoc,“ prosí Margita.

Príspevky na činnosť projektu: „Chlieb pre najchudobnejších z chudobných“ je poslať na číslo účtu: 7728200001 (účet v Ugande), Margita Kacanyova, Bush Uganda, Cerbugka Centenary Bank – Adjumani  (s poznámkou: Dar na misie pre chudobných). Peniaze sa dajú poslať aj cez službu XOOM a PayPal Service: https://www.xoom.com/uganda/send-money alebo Misijný účet Spoločnosti Ježišovej (SK15 7500 0000 0040 1648 7894 / BIC: CEKOSKBX / Banka: ČSOB - Československá obchodná banka a.s.

/ S poznámkou Dar pre Ugandu).

_ Zdroj: Facebook Jezuiti

Uganda 21. júla (TK KBS)

Akciu zverejnil: TKKBS

Zrušiť x
Prihlásiť sa na akciu