Biskupi Slovenska pozývajú veriacich zapojiť sa do modlitieb za synodu

Streda 17.00 hod.
Miesto konania: Bratislava,
Dňa: 31. 05. 2023, o 17.00 - 19.00 hod.

Biskupi Slovenska pozývajú veriacich zapojiť sa do modlitieb za synodu. Sekretariát Synody navrhol, aby sa na celom svete slávila osobitná mariánska modlitba ako príprava na zhromaždenie synody biskupov v deň liturgickej spomienky Navštívenia Panny Márie 31. mája 2023. Aktívne sa do nej zapoja vo všetkých arci/diecézach a archi/eparchiách Slovenska.

Pri príležitosti dňa modlitieb za synodu bude v Národnej svätyni Bazilike Sedembolestnej Panny Márie v Šaštíne modlitba a svätá omša obetovaná na tento úmysel.

Modlitba za synodu sa začne Eucharistickou adoráciu o 17:00, po ktorej bude o 18:00 nasledovať svätá omša. V rovnaký deň bude svätá omša o 18:00 a adorácia v košickej Katedrále sv. Alžbety. Trnavská arcidiecéza pozýva o 18:30 na svätú omšu s týmto úmyslom v Bazilike sv. Mikuláša v Trnave.

V Nitrianskej diecéze sa k úmyslu pripoja o 19:00 na svätej omši vo farskom kostole na Kalvárii v Nitre.

Banskobystrická diecéza avizuje o 17:30 pobožnosť a svätú omšu na Starých Horách. Žilinská diecéza pri tejto príležitosti pozýva o 11:00 na svätú omšu a adorácizu v Rajeckej Lesnej. Spišská diecéza organizuje o 17:00 svätú omšu na Mariánskej hore v Levoči. Zapojí sa aj Rožňavská diecéza, o 17:00 bude v tento deň adorácia a svätá omša v Katedrále Nanebovzatia Panny Márie v Rožňave.

Ordinariát OS a OZ SR pozýva o 16:15 na svätú omšu v Kostole Navštívenia Panny Márie v Nitre.

Aktívne sa zapojí aj Gréckokatolícka cirkev na Slovensku. V Prešovskej archieparchii o 10:00 svätá liturgia a modlitba v Bazilike Zosnutia Presvätej Bohorodičky v Ľutine. Košická eparchia chystá o 17:00 svätú liturgiu, modlitbu a adoráciu v Katedrále Narodenia presvätej Bohorodičky a Bratislavská eparchia o 16:30 Eucharistickú adoráciu v Katedrálnom chráme Povýšenia svätého Kríža v Bratislave.

Bratislava 26.

mája (TK KBS)

Akciu zverejnil: TKKBS

Zrušiť x
Prihlásiť sa na akciu