Adventný koncert Musica Cordis v Čiernych Kľačanoch

Nedeľa 18.00 hod.
Miesto konania: Čierne Kľačany,
Dňa: 27. 11. 2022, o 18.00 - 19.00 hod.

Miesto konania: Farský kostol Krista Kráľa, Čierne Kľačany, Zlaté Moravce, Farská 153, Čierne Kľačany

Už tretíkrát umelci Musica Cordis navštívia v pestrých vokálno-inštrumentálnych zoskupeniach viaceré obce okresu Zlaté Moravce. Pre miestnych obyvateľov a svojich  fanúšikov či milovníkov klasiky si ansámbel Musica Cordis pripravil programy s mimoriadnou uvážlivosťou a ohľadom na obdobie, v ktorom sa koncerty konajú. Tento rok nás čaká šesť nádherných Adventných koncertov zostavených z tvorby skladateľov barokovej a slovenskej súčasnej hudby. Keďže advent je obdobím štyroch týždňov očakávania narodenia Ježiša Krista, viaceré zo zaradených diel sú  inšpirované biblickými námetmi. Duchovná tematika, ako prvotná múza, nestráca na atraktivite ani v dnešnej hektikou poznačenej dobe a má nenahraditeľné miesto v nových vznikajúcich dielach, o čom svedčia do programov adventných koncertov zaradené zhudobnené Biblické piesne (Žalmy) slovenského skladateľa Mariána Kittnera, či vznešená ária Komm zu mir pre soprán, violončelo a čembalo z pera Víťazoslava Kubičku.

Inštrumentálna časť koncertov ponúkne staré, hudobne farebné barokové sonáty pre sólovú flautu, ale aj violončelo. Majstrami týchto kompozícií sú Georg Philipp Telemann a Antonio Vivaldi - vo svojej dobe a počas svojho života miláčik publika.

Dramaturgia neobišla ani najväčšieho z barokových velikánov, večného inšpirátora hudobných tvorcov skrze všetky storočia až do dnešných čias, skladateľa snáď najznámejšieho a to Johanna Sebastiana Bacha.

Hudba k adventu prirodzene patrí, povznáša ducha, dušu, koncerty sú miestom oddychu, načerpania síl, radosti. Stačí prísť, započúvať sa, nechať sa očariť a možno aj dovoliť si na chvíľu zastaviť sa a žasnúť nad krásou adventu či hudby s ním súvisiacej.

Akciu pridal/a: Musica Cordis, 8.11.2022 21:28

Akciu zverejnil: Výveska

Zrušiť x
Prihlásiť sa na akciu