Na Slovensku bude opäť 40 dňová reťaz pôstu a modlitieb za kňazov

Piatok 10.35 hod.
Miesto konania: Celé Slovensko,
Od: 09. 12. 2022, 10.35 hod. do: 07. 09. 2022, 12.00 hod.

Opäť po roku bude na Slovensku prebiehať 40 dňová reťaz pôstu a modlitieb za kňazov. Začína sa na sviatok Sedembolestnej Panny Márie, teda 15. septembra a potrvá do 24. októbra. Organizátor podujatia, hnutie Modlitby za kňazov, pozýva k pôstu a modlitbám každého, komu záleží na tom, akých kňazov budeme mať.

„Pôstne úmysly môžu byť rôzne.

Naše obety a modlitby potrebujú kňazi starí a chorí, kňazi so zraneným srdcom, spútaní rôznymi závislosťami alebo takí, ktorí sa cítia vyhorení. Pôst je možné obetovať tiež za pastiera vo farnosti, za kňaza, ktorý ma pokrstil či vyslúžil a aj dnes vysluhuje sviatosti. Ale aj za tých kňazov, ktorí mi najviac pomohli na ceste k Bohu.

Samozrejme aj za nové povolania do kňazstva či za odvahu pre chlapcov urobiť konkrétne rozhodnutie ako reakciu na Božie povolanie,“ píše Samuel Brečka z hnutia Modlitby kňazov.

Tabuľku pre tých, ktorí sa rozhodnú zúčastniť sa a chcú si podeliť tých 40 dní, teda tabuľku na zapisovanie sa v kostole alebo spoločenstve, alebo zapísanie si na každý z tých štyridsiatich dní iného kňaza, za ktorého bude túžba sa modliť či obetovať, je možnosť stiahnuť si TU. Tiež je možné stiahnuť si plagát a vyvesiť na farskú nástenku (kliknite TU).

Hnutie Modlitby za kňazov prosí aj samotných kňazov, aby sa k pôstu pripojili a odslúžili na tento úmysel sväté omše.

Akciu podporujú obaja metropoliti Rímskokatolíckej cirkvi na Slovensku – bratislavský arcibiskup Mons. Stanislav Zvolenský a košický arcibiskup Mons. Bernard Bober. Súčasťou akcie na podporu kňazov bude tesne pred jej vyvrcholením, v sobotu 22.

októbra, Púť za kňazov v Šaštíne. V národnej svätyni sa budú pútnici modliť za duchovných otcov aj so svätou Filoménou, o ktorej je známe, že sa k nej utiekal patrón kňazov, svätý Ján Mária Vianney.  Všetky potrebné informácie, vrátane podrobného programu púte, je možné nájsť na webovej stránke postaputzaknazov.sk.

TK KBS informoval Samuel Brečka

Bratislava 7.

septembra (TK KBS)

Akciu zverejnil: TKKBS

Zrušiť x
Zrušiť x
Prihlásiť sa na akciu