Ekumenická bohoslužba- 23.1.2022 o 10:00 na Dvojke

Nedeľa 10.00 hod.
Miesto konania: Bratislava,
Dňa: 23. 01. 2022, o 10.00 - 12.00 hod.

V nedeľu 23. januára 2022 o 10:00 sa v Evanjelickom Novom kostole na Legionárskej ulici v Bratislave uskutoční celoslovenská ekumenická bohoslužba pri príležitosti Týždňa modlitieb za jednotu kresťanov 18. – 25. januára 2022. Naživo ju prinesie RTVS na Dvojke.

Mottom tohtoročného týždňa myšlienka „Videli sme na východe jeho hviezdu a prišli sme sa mu pokloniť“ (Mt 2, 2). Tému vybrala a pre celý svet pripravila Rade cirkví Blízkeho východu v libanonskom Bejrúte. V regióne sveta, kde je bežné, že nespravodlivé politické a ekonomické záujmy rozdupávajú pod nohami ľudské práva; tvárou v tvár bezprecedentnej medzinárodnej zdravotnej kríze; a pod bremenom ľudských a materiálnych dôsledkov silnej explózie, ktorá 4. augusta 2020 zdevastovala Bejrút, miestna ekumenická skupina napriek tomu urobila všetko, čo bolo v jej silách, aby predstavila výsledky svojej práce a zúčastnila sa na online stretnutiach [medzinárodnej skupiny]. Z celého srdca im ďakujeme a modlíme sa, aby väčšia jednota medzi kresťanmi na Blízkom východe a na celom svete prispela k dôstojnejšiemu, spravodlivejšiemu a pokojnejšiemu životu pre všetkých mužov a ženy v našej dobe a v budúcnosti.

Slová na privítanie bude mať generálny biskup ECAV a predseda Ekumenickej rady cirkví Ivan Eľko. Na bohoslužbe sa zúčastnia aj bratislavský arcibiskup metropolita a predseda KBS Mons. Stanislav Zvolenský a trnavský arcibiskup Mons. Ján Orosch. Pravoslávnu cirkev bude zastupovať arcibiskup metropolita Rastislav, Reformovanú kresťanskú cirkev biskup Róbert Géresi a Evanjelickú cirkev metodistickú superintendent ? tefan Rendoš. Na bohoslužbe sa zúčastnia aj predseda Rady Bratskej jednoty baptistov Benjamín Uhrín, predseda Rady Cirkvi bratskej ? tefan Evin, biskup Jan Hradil za Cirkev československú husitskú, biskup Vlastimil ? ulgan zo Starokatolíckej cirkvi, biskup Ján Liba z Apoštolskej cirkvi či predseda Cirkvi adventistov siedmeho dňa František Kolesár. Prítomným sa prihovorí aj Natália Milanová, ministerka kultúry SR a plk. Viktor Sabo, generálny duchovný Ústredia EPS OS SR a OZ SR. Na organe bude hrať brat kantor Stanislav Tichý.

Piesne: ES 211, 247, 192, 18, 315 a 642

© ECAV na Slovensku.Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.Spravodajská licencia vyhradená.

Akciu zverejnil: ECAV

Zrušiť x
Prihlásiť sa na akciu