3. EKUMENICKÝ KIRCHENTAG, Frankfurt nad Mohanom, 13. – 16. máj 2021

Streda 00.00 hod.
Miesto konania: Celé Slovensko,
Od: 12. 05. 2021, 00.00 hod. do: 15. 05. 2021, 23.59 hod.

MOTTO: „Choďte pozrieť“ (Mk 6, 38)

PREHĽAD programu počas jednotlivých dní

ŠTVRTOK, 13. máj

PIATOK, 14. máj

SOBOTA, 15. máj

? túdio EKT: návštevníci budú privítaní na domovskej stránke a sprevádzaní počas 10 hodinového programu. Tento program vychádza z troch kľúčových otázok:

„Je to všetko otázka viery a dôvery?“Viera a spiritualitaCirkev a mocEkuména

„Súdržnosť v ohrození?“Morálna odvahaDigitálna spoločnosťSpolužitieNáboženská rôznorodosť

„Jeden svet – globálna zodpovednosť?“Financie a hospodárstvoStvorenie a klimatické zmenyMedzinárodná zodpovednosť

Podrobný program ponúka interaktívne a digitálne formáty k rôznych tematickým oblastiam; tieto formáty siahajú od workshopov cez pódiá až po dialógy občanov. Celkový prehľad programu nájdete aktuálne na stránke oekt.de/programm

Niektoré workshopy sú obmedzené počtom účastníkov. Preto je potrebné si rezervovať miesto. Po 2. máji budú miesta vylosované. 6. mája sa dozviete, na ktorom podujatí s obmedzeným počtom sa môžete zúčastniť. Veľa šťastia!

Miesto stretnutia ponúka kontaktné priestory, ktoré umožňujú účastníkom stretávať sa a vymieňať si nápady ľahkým a zábavným spôsobom, ktorý presahuje pevné formáty. Plánuje sa „Stôl pre medzinárodných hostí“, pri ktorom sa môžu stretnú medzinárodní hostia/účastníci a rozprávať vo svojej rodnej reči

Tieto služby Božie sa budú konať v minimálne troch kostoloch vo Frankfurte, hybridnou formou s prenosom. Všetkých záujemcov môže podporiť brožúra, ktorá je k dispozícii, v ekumenickej spojitosti sláviť služby Božie a zažiť rôznorodosť liturgických tradícií.

Večerný a nočný program 3. ekumenického Kirchentagu bude doznievať v sobotu. V rámci tohto času budú hostiteľské cirkvi prezentovať svoj pestrý digitálny program.

NEDEĽA, 16. máj

Preklady

Viaceré podujatia budú vybavené s anglickými titulkami. Preklad je naplánovaný aj pre niektoré živé prenosy. Podujatia v angličtine a anglická prezentácia obsahu programu bude zverejnená čo najskôr na webstránke.

Ekumenický Kirchentag (EKT) poskytuje materiály s návrhmi bohoslužieb na stránke oekt.de. Pracovné spoločenstvo kresťanských cirkví (ACK) v Nemecku ponúka tiež množstvo nápadov a myšlienok na stránke: www.oekumene-ack.de

Dôležité linky:

13. – 16. máj: oekt.de

Program: oekt.de/programm

Aktívny v CZ: oekt.de/feiern

Kirchentag Shop: oekt.de/shop

Ako sa môžu cirkevné zbory spolupodieľať na príprave?

Akciu zverejnil: ECAV

Zrušiť x
Prihlásiť sa na akciu