Združenie Dobré srdce - Good heart organizuje zbierku Daruj štedrú večeru

štvrtok 00.00 hod.
Miesto konania: Košice,
Od: 01. 12. 2022, 00.00 hod. do: 06. 01. 2023, 23.59 hod.

Občianske združenie Dobré srdce - Good heart organizuje od 1. decembra 2022 do 6. januára 2023 vianočnú zbierku Daruj štedrú večeru. „Cieľom je pripraviť pre rodiny v núdzi pokojnejšie Vianoce. Pomôžte pomáhať tým najzraniteľnejším a darujte štedrú večeru osamelým mamičkám a ich deťom. Vašich 5 € nasýti na Vianoce jedného člena rodiny.

Prispieť môžete na webovej stránke www.ozdobresrdce.sk kliknutím na tlačidlo Daruj štedrú večeru alebo na účet SK58 8330 0000 0020 0164 5168,“ avizuje Adriana Čurajová. Prinášame príbehy, komu dary pomôžu.

Vaše dary pomôžu rodinám ako je Evkina. Je mamkou piatich detí, troch chlapcov: Lukáša (18), Maťka (12) a Ondríka (9) a dvoch dievčat: Katky (15) a Zuzky (4).

Keď čakala posledné dieťaťko, jedného dňa zazvonil telefón so zlou správou. Otecko sa domov z práce nevrátil. Postihla ho cievna mozgová príhoda. Obrovskú ranu nesie rodinka statočne. Deti veľmi pomáhajú mamke, výborne sa učia. Každý si starostlivo plní svoje povinnosti a venuje sa aj najmladšej sestričke. Okrem bolesti zo straty milovaného ocka sa trápi rodina aj s materiálnym nedostatkom.

Na hračky a darčeky neostáva. Deti sú však skromné a ani netúžia po najnovšom mobile alebo značkových veciach.

Lydka je mamou štyroch detí: Karin (17), Julky (15), Peťka (13) a Klárky (4). Ľúbi ich celou dušou a chce pre nich to najlepšie. Na ich výchovu však ostala sama. Zo strachu o život musela rodina ujsť od manžela a otca.

Nestihli si vziať vtedy takmer nič. Roky trpeli hádkami a otcovým alkoholizmom. Blíži sa zima. Tá minulá bola krutá a situácia sa vyhrotila až tak, že takmer nemali čo jesť. Zachránila ich dopestovaná úroda - zemiaky, cvikla. Keď Lydka zaplatí  poplatky, na deň ostávajú pre piatich 2 €. Raz bude lepšie, deti sa učia na jednotky, staršie dievčatá sú na strednej škole - zdravotnícka a gymnázium.

Teraz ešte potrebujú pomoc.

„Podporte osamelé matky a ich rodiny ešte dnes a darujte im štedrú večeru! Za podanú ruku tým, ktorí nedokážu kráčať sami, zo srdca ďakujeme,“ dodala Adriana Čurajová.

Košice 1. decembra (TK KBS)

Akciu zverejnil: TKKBS

Zrušiť x
Prihlásiť sa na akciu