Vincentská rodina prináša zbierku Boj proti hladu i časopis Vincent v nás

Streda 00.00 hod.
Miesto konania: Celé Slovensko,
Od: 05. 10. 2022, 00.00 hod. do: 06. 10. 2022, 23.59 hod.

Vincentská rodina na Slovensku prináša v septembri viacero noviniek. V týchto dňoch vrcholí 16. ročník zbierky Boj proti hladu. „Hoci predchádzajúce ročníky prebiehali viac online formou, tento rok sa opäť mnoho dobrovoľníkov zapojilo do pečenia medovníkových srdiečok, modlitby a predaja tohto výrobku. Medovníkové srdce nám propomína, že charitatívna láska má viacero podôb.

Jednou z jej podôb je aj myslieť na iných. Všade tam, kde pôsobia zasvätení z vincentínskej rodiny a pochádzajú zo Slovenska, prichádzajú prostriedky z tejto zbierky, aby pomohli najchudobnejším z pomedzi nás žiť dôstojne svoj život,“ avizuje Vincentská rodina. 

Takto sú podporované slovenské misie na Haiti, Hondurase, Albánsku, Rusku, Ukrajine a tiež aj na Slovensku.

Zbierku je možné podporiť aj modlitbou. Všetky informácie o zbierke, o tom ako prebieha, jej vyúčtovanie z predchádzajúcich ročníkov a ostatné potrebné pokyny je možné nájsť na stránke www.bojprotihradu.sk. 

Ďalšou novinkou je vydávanie spoločného časopisu vincentskej rodiny s názvom Vincent v nás. Časopis ponúka pohľad na spiritualitu sv. Vincenta de Paul a pretransformovanie čností do dnešného života. V redakčnej rade sú zastúpené všetky diela vincentskej rodiny na Slovensku, preto časopis je pestrou zmesou práce, ktorú vykonávajú zasvätení i laici, ktorí sú formovaní spiritualitov veľkého francúzskeho svätca. Časopis je distribuovaný cez všetky komunity a diela, ktoré sú zapojené do prípravy časopisu.

Vincentská rodina je označenie všetkých združení, ktoré žijú charizmou sv. Vincenta de Paul. Na Slovensku patria do tejto skupiny Misijná spoločnosť (vincentíni), Spoločnosť Dcér kresťanskej lásky (vincentky), Kongregácia Milosrdných sestier sv. Vincenta - satmárky, Spolok sv. Vincenta, Spolky kresťanskej lásky, Združenie mariánskej mládeže, Združenie Zázračnej medaily, Rodina  Nepoškvrnenej, Máriine sestry, Depaul Slovensko a misijní dobrovoľníci pod názvom MISEVI.

Bratislava 26.

septembra (TK KBS)

Akciu zverejnil: TKKBS

Zrušiť x
Prihlásiť sa na akciu