Pôstnu polievku odovzdali núdznym na mnohých miestach Slovenska

Nedeľa 00.00 hod.
Miesto konania: Celé Slovensko,
Dňa: 04. 04. 2021, o 00.00 - 23.59 hod.

Po minulé roky sa počas podujatia Podeľme sa! stretávali stovky ľudí pri pôstnej polievke. Tento rok to nebolo možné, ale vďaka podpore partnerských reštaurácií odovzdali organizátori počas pôstneho obdobia pôstnu polievku ľuďom v núdzi vo viacerých mestách na Slovensku. „Aj vo Veľkom svätom týždni napĺňame náš sľub – pôstnu polievku doručujeme na miesta, kde je akútne nielen posolstvo pôstnej polievky, ale aj ona sama.

V predchádzajúcich dňoch tímy Spoločnosti Úsmev ako dar navštívili rôzne miesta pre núdznych v Bratislave (Betlehem sestier Matky Terezy, Maltézsky rad zbor dobrovoľníkov Slovenska, OZ Stopa – streetwork), v Trnave (Nízkoprahové centrum pre ľudí v núdzi Trnavskej arcidiecéznej charity) a v Košiciach (Útulok Emauzy Arcidiecéznej charity).

Pôstna polievka putovala aj do Domu sv. Lazara, ktorý pomáha najmä matkám samoživitelkám s deťmi v núdzi a do konca týždňa ju odnesieme aj núdznym na Hornej Nitre,“ uvádza Radoslav Dráb zo Spoločnosti Úsmev ako dar. Podporiť podujatie Podeľme sa 2021 môže ktokoľvek bezpečne vo svojom domove prostredníctvom online portálu www.podelmesa.org.

Ako povzbudenie prinášame slová bratislavského pomocného biskupa Mons. Jozefa Haľka a vladyku Cyrila Vasiľa, apoštolského administrátora Košickej eparchie.  TK KBS informovala Jana Čopíková

Bratislava/Košice 31. marca (TK KBS)

Akciu zverejnil: TKKBS

Prihlásiť sa na akciu